Proiecte umanitare

Cine are milă de sărac împrumută pe Domnul, şi El îi va răsplăti binefacerea.

- Proverbele, 19:17

Deși planul Domnului Isus pentru Adunare, ilustrat în Marea Trimitere, este unul pur spiritual, tot din Scriptură învățăm că în anumite situații justificate, o adunare trebuie să dea dovadă de dragoste față de semenii aflați în nevoi și necazuri. 

Dragostea față de aproapele nostru este una ce se bazează pe fapte concrete (Întâia epistolă a lui Ioan, 3:18) și care urmărește modelul divin exprimat de Domnul Cristos în pilda Samariteanului (Evanghelia după Luca, 10:36,37).

Fiecare om născut din nou este chemat să-L glorifice pe Dumnezeu, asemănându-se în caracter și fapte cu Domnul Cristos. Dumnezeu este un Dumnezeu milos, bogat și darnic, care ne-a învățat în Cristos să-I călcăm pe urme.

Ca Adunare credem că mărturia noastră și dragostea față de aproapele trebuie să fie la cel mai înalt nivel, mai înaltă chiar decât dragostea indiviuală arătată la nivel personal de un singur copil al Domnului în Împărăție. Astfel, atunci când există o nevoie reală, iar Dumnezeu ne binecuvintează cu resurse, trebuie să ajutăm pe cei aflați în nevoi, așa cum suntem învățați de Domnul nostru.

Cel mai recent proiect de ajutorare al Adunării noastre este cel legat de situația conflictuală izbucnită în Ucraina. Dumnezeu ne-a ajutat să strângem resurse și am reușit să le punem la dispoziție fraților și surorilor din Ucraina, dar și celor care încă nu ne sunt frați în Domnul.

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți legate de proiectul de ajutorare din Ucraina, vă rugăm să accesați pagina dedicată proiectului de ajutorare pentru Ucraina.

ro_RORomână